Learn Data Skills
Beta
Martin Schobben

Martin Schobben

Scientist

TU Vienna

Technologies

My Portfolio Highlights

My New Track

Python Fundamentals

My New Course

Introduction to Python

Data ninja, stealthily extracting insights from complex datasets.

My Work

Take a look at my latest work.

course

Introduction to R

course

Introduction to Python

course

Intermediate Python

DataCamp Course Completion

Take a look at all the courses I’ve completed on DataCamp.

My Work Experience

Where I've interned and worked during my career.

Utrecht University | Dec 2021 - Sep 2022

Researcher

In dit project ontwikkel ik een Machine Learning pipeline om modellen te trainen die aan de hand van algen gemeenschappen mariene parameters zoals temperatuur en saliniteit in het verleden kunnen reconstrueren. Ik maak hierbij gebruik van de tidymodels (https://www.tidymodels.org/) interface en ontwikkel een gebruikers vriendelijke shiny interface (https:// shiny.rstudio.com/).
Show More

Utrecht University | Jun 2018 - May 2021

Researcher

In dit project onderzocht ik de microbiële koppeling van methaan en carbonaat precipitatie door de Aardgeschiedenis. Met als belangrijkste motto dat we betere voorspellingen kunnen maken door het documenteren en kwantificeren van toestanden en veranderingen van het systeem Aarde over zeer lange tijd-schalen (langer dan een gemiddeld mensen leven). Uiteindelijk zou deze koppeling dan kunnen gebruikt worden als een Carbon Capturing and Sequestration-applicatie waarbij CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald om daarmee klimaat opwarming te bestrijden. In dit project heb ik ook veel aandacht besteed aan het optimaliseren van data analyse van micro- analytische gegevens verzameld met Secondary Ion Mass Spectrometry. Deze techniek is nodig om microbiële reacties op microscopische schalen te kunnen begrijpen.

University of Leeds | Jun 2016 - May 2018

Researcher

Onderzoek gefinancierd door de Deutsche Forschungsgemeinschaft met een focus op geochemische onderzoek naar koppelingen tussen nutriënten cycli en redox condities in ondiepe marine omgevingen in het geologische verleden. Dit onderzoek had een sterk analytisch karakter met zeer vernieuwende fase-specifieke analysen van voornamelijk P en Fe in gesteentes met een sequentie van extractie methoden.

Museum für Naturkunde Berlin | Sep 2011 - May 2016

Researcher

PhD onderzoek aan de MfN Berlin/Freie Universität Berlin met een focus op biogeochemisch onderzoek naar het grootste massa uitsterven in de Aardgeschiedenis.

My Education

Take a look at my formal education

Doctor of Philosophy - PhD, GeologyFreie Universität Berlin | 2015
Master's degree, BiogeologyUtrecht University | 2011

About Me

Martin Schobben

I am an Earth scientist applying creative, data-driven solutions to answer fundamental questions regarding the Earth system in conjunction with the evolution of life. Besides a strong affinity for data-analysis and programming,

Powered by

  • Work
  • Courses
  • Experience
  • Education
  • About Me
  • Create Your Data Portfolio for Free